سردرد در بارداری نشانه چه جنسیتی است

سردرد در بارداری ،سردرد در بارداری نی نی سایت،سردرد در بارداری و تعیین جنسیت،سردرد در بارداری و جنسیت جنین،سردرد در بارداری درمان،سردرد در بارداری دلیلش چیه،سردرد در بارداری و درمان،سردرد در بارداری طبیعی است،سردرد بارداری در ماه اول،سردرد شدید در بارداری

سردرد در بارداری

همانطور که می دانید یک خانم باردار تغییرات هورمونی چشمگیری را تجربه می کند. به دلیل این تغییرات و نوسانات هورمونی، تغییرات خاص جسمی هم رخ می دهند. یکی از این تغییرات، سردردهای حاملگی است. این سردردها بسیار شبیه سردردهای تنشی می باشند.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد سردرد در بارداری صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.

شروع سردرد در بارداری

دکتر مریم سعادت با بیان اینکه سردرد حاملگی غیرعادی نیست، گفت: این سردردها از سه ماهه اول حاملگی شروع می‌شوند و این اتفاق به خاطر افزایش جریان خون و تغییرات زیاد هورمونی در بدن رخ می‌دهد. وی افزود: پرهیز از مصرف کافئین نیز می‌تواند دلیل دیگری برای بروز این سردردها باشد و از سوی دیگر بدن مادر در حال خو گرفتن به تغییراتی است که رخ می‌دهند. با شروع سه ماهه دوم بارداری، تغییرات هورمونی و جریان خون کاهش می‌یابد و مادر می‌تواند کمی استراحت کرده و آرامش داشته باشد. وی با اشاره به اینکه این سردردها در سه ماهه سوم بازمی‌گردند، یادآورشد: این امر به دلیل تحمل وزن اضافی بدن که موجب عدم تعادل در وضعیت بدنی می‌شود، کمبود خواب، قند خون پایین، فشار خون بالا، کم آبی بدن وسینوزیت است. سعادت خاطرنشان کرد: در بیشتر زنانی که از میگرن رنج می‌برند، در دوران حاملگی این سردردها به طرز شگفت‌انگیزی کاهش می‌یابند؛ چراکه میگرن، یک ناهنجاری نورولوژیکی است و دلیلش هم نوسانات هورمونی در دوران عادت ماهانه است.

تغییرات هورمونی علت سردرد در بارداری

همونطور که در بالا هم اشاره کردم سردرد در دوران حاملگی میتونه به دلیل تغییرات هورمونی باشه که بدن مادر در ابتدای اون قرار داره که با کسالت و بی حوصلگی همراهه. خبر خوشایند اینه که این سردرد ها بعد از ۳-۴ ماه بسیار کم میشه و ماه های آخر بارداری رو در آرامش به سر خواهید برد.

تغییرات فشار خون علت سردرد در بارداری

از عوامل دیگه ای که میتونه باعث سردرد بشه تغییرات فشار خون هست. اگر شما قبل از بارداری هم دچار سردرد هایی از این قبیل و سردرد های میگرنی میشدید بعید نیست که سردرد هاتون در دوران بارداری بیشتر و شدید تر بشه. از علت های دیگه سردرد در دوران بارداری میشه کم شدن آب بدن٬ خستگی٬ استرس و فشار های عصبی٬ پایین آمدن سطح قند خون٬ گرسنگی٬ کمبود خواب و عدم فعالیت بدنی رو هم نام برد. همچنین خانوم هایی که در این دوران سعی میکنن مصرف چای و قهوه شون رو کاهش بدن هم ممکنه دچار سردرد بشن.

سردردهای خوش خیم در بارداری

به‌نظر می‌رسد به علت تغییرات هورمونی و تغییرات جریان خون در مغز، به خصوص در سه‌ماهه اول بارداری، شاهد سردردهای مادران باردار هستیم. سردردهای خوش‌خیم با جلو رفتن ماه های بارداری به مرور کم می‌شوند. معمولا در سه‌ماهه دوم بارداری از شدت و تواتر و دفعات این سردردها کاسته می‌شود. استراحت، خواب کافی، رژیم غذایی مناسب، ورزش‌های سبک، اجتناب از استرس‌های شدید روحی و جسمی، پرهیز از مصرف دخانیات و نوشابه‌های گازدار و مواد محرک و موادغذایی تند در بهبود این سردردها موثرند.

سردردهای میگرنی در بارداری

افرادی که سابقه میگرن داشته‌اند، ممکن است با باردارشدن سردردهایشان افزایش و یا کاهش یابد.سردرد میگرنی ممکن است به دلیل استرس، شرایط محیطی گرم یا پرنور، خستگی، بی‌خوابی یا موادغذایی هیستامین‌دار مثلا تخم‌مرغ و گوجه‌فرنگی شروع شود. بنابراین خانم‌هایی که قبلا سابقه میگرن داشته‌اند و حالا می‌خواهند باردار شوند، بهتر است قبل از اقدام به بارداری به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند تا علت میگرن آنها مشخص و از آن دوری شود، زیرا در دوران بارداری امکان افزایش شدت و تکرر این سردردها وجود دارد که به مسکن‌های معمولی هم جواب نمی‌دهند؛ مثلا اگر کسی با قرار گرفتن در نور شدید آفتاب یا شلوغی، دچار سردرد می‌شود، بهتر است مراعات کند تا در دوران بارداری دچار این سردردهای شدید نشود تا بخواهد از مسکن استفاده کند. خانم‌هایی که در دوران قاعدگی دچار تشدید سردرد می‌شوند، به احتمال زیاد در دوران بارداری هم دچار افزایش حملات میگرنی می‌شوند. این سردردها در سه‌ماهه دوم و سوم شایع‌ترند. مادرانی که در بارداری میگرن را تجربه می‌کنند به خصوص اگرسن آنها بالای 35 سال باشد، امکان مواجهه با مخاطرات دیگری هم برایشان وجود دارد، مثلا افزایش خطر لخته‌شدن خون در رگ‌های محیطی و سکته‌های مغزی و قلبی. به همین دلیل به بانوانی که در دوران بارداری میگرن دارند توصیه می‌کنم سایر عوامل تهدیدکننده مثل فشارخون و چربی‌خون، چاقی و افزایش وزن ناگهانی را به طور دقیق کنترل کنند. خانم‌هایی که اولین سردرد میگرنی را در دوران بارداری تجربه می‌کنند، باید حتما بعد از زایمان تحت درمان جدی قرار بگیرند، زیرا احتمال مزمن‌شدن (طولانی شدن) این سردرد در آنها وجود دارد.

علت و درمان بیماری میگرن چشمی و کلاسیک در بارداری چیست

علائم و درمان سریع خانگی سردرد میگرنی چیست

سردرد در بارداری ناشی از تومور

همان‌طور که هر فردی ممکن است دچار تومور شود، خانم باردار هم می‌تواند دچار این مشکل بشود. یکی از مهم‌ترین تومورهایی که در دوران بارداری علایم خود را نشان می‌دهند، تومورهای قسمت هیپوفیز هستند. در دوران بارداری خصوصا اواخر آن، هورمون‌های هیپوفیز مثلا هورمون پرولاکتین (هورمون موثر بر ترشح شیر) افزایش می‌یابند که می‌توانند سبب تومورهای هیپوفیزی شوند. این مشکل خود را به صورت سردرد و مشکلات بینایی نشان می‌دهد.

سردرد در بارداری ناشی از مسمومیت

این سردردها خطرناک‌اند و معمولا در سه‌ماهه دوم و به خصوص در سه‌ماهه سوم و هفته‌های آخر بارداری دیده می‌شوند. مسمومیت بارداری یا پره اکلامپسی که عموما بین هفته 20 تا 30 بارداری شروع می‌شود، در خانم‌های بارداری که دچار افزایش فشارخون هستند، رخ می‌دهد و تورم دست و پا و صورت در آنها دیده می‌شود. افزایش وزن غیرعادی و هفتگی، وجود پروتئین در ادرار و نوسانات فشار خون در این مادران سبب بروز سردردهای ناگهانی در آنها می‌شود. اگر این علایم جدی گرفته نشوند، احتمال دارد که مادر دچار اکلامپسی شود که با بروز تشنج، اختلال سطح هوشیاری و اغما و در موارد پیشرفته مرگ همراه خواهد شد. بنابراین سردرد بارداری در سه‌ماهه سوم باید جدی گرفته شود. شانس ابتلا به پره‌اکلامپسی در افرادی که اولین تجربه بارداری‌شان را دارند، یا دچار دیابت، فشارخون یا بیماری کلیوی یا التهابی (مثلا لوپوس) هستند، یا در خانواده‌شان سابقه مسمومیت بارداری بوده، بیشتر است.

سردرد چشمی در بارداری

در مواردی که سردرد خانم باردار ناشی از مشکلات بینایی باشد، باید به چشم پزشک مراجعه کند.

سردرد سینوزیتی در بارداری

سردرد سینوزیتی در فصل زمستان شایع است که معمولا در پیشانی و گونه‌ها ایجاد می‌شود و صبح‌ها شدیدتر است. این خانم‌ها اغلب از ترشحات چرکی و خلط مداوم شکایت دارند که حتما باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند.

درمان سردرد در بارداری

ین اقدامات ممکن است به درمان سردرد حین بارداری کمک کند: – سردرد ناشی از سینوزیت را با گذاشتن پارچه گرم یا کیسه آب گرم بر روی بینی یا چشم‌های‌تان بهبود ببخشید. – سردرد تنشی را با کمپرس سرد به دور گردن‌تان بهبود ببخشید. – در اتاق تاریک و آرامی بخوابید و تکنیک‌‌های تنفس عمیق را تمرین کنید. – ماساژ گردن و شانه را امتحان کنید. – با حمام یا دوش آب گرم به خودتان آرامش ببخشید.

هشدارهایی در مورد سردرد در بارداری

1- به شما خانم باردار توصیه می شود از آنجایی که یکی از علل ایجاد سردرد ممکن است مربوط به افزایش فشارخون بالا و یا مسمومیت بارداری باشد و این موضوع بسیار حائز اهمیت و تهدیدکننده سلامت مادر و جنین است. در صورت ایجاد سردرد حتما به پزشک خود اطلاع دهید. 2- تنها قرص مسکنی که مادران باردار مجاز به مصرف آن هستند، استامینوفن معمولی و بدون کدئئین است، آن هم به میزان محدود، که متاسفانه تاثیر چندانی بر سردرد میگرنی ندارد. 3- معمولا خانمی که در سه‌ماهه سوم دچار سردرد می‌شود، فشارخونش بالاست و پروتئین زیادی از ادرارش دفع می‌شود. از مشخصات این سردردها این است که با مصرف مسکن‌های معمولی بهبود پیدا نمی‌کنند و ادامه دارند. اگر خانمی در سه‌ماهه سوم دچار سردرد می‌شود و فشارخون و دفع پروتئین ادراری او بالاست، باید حتما به پزشک مراجعه کند و احتمال ابتلا به مسمومیت بارداری را بررسی کند و در صورت مثبت‌بودن این احتمال به طور جدی تحت مراقبت قرار بگیرد، بستری شود و تصمیمات جدی برایش صورت گیرد، زیرا مسمومیت بارداری خطر مرگ را در پی دارد.

راههای درمان برای سردرد در بارداری

– غذا را در وعده های کوچک تر و به تعداد بیشتر بخورید و گرسنه نمانید. – به اندازه کافی استراحت کنید، مخصوصا در سه ماهه سوم حاملگی. – از کمپرس گرم و سرد روی سر و گردن و شانه های تان استفاده کنید. – از ماساژ بدن بهره ببرید. – ورزش ها و تمرین هایی که پزشک تان توصیه می کند را انجام دهید. – هر وقت که ممکن است دوش آب گرم بگیرید. – سعی کنید وضعیت بدن تان را اصلاح کنید تا سردردتان کم شود. – هر وقت که ممکن است چُرت بزنید، ترجیحا در اتاق تاریک. – بیشتر بیرون بروید و در هوای پاک و تازه تنفس کنید. – برای جلوگیری از کم آبی بدن، زیاد آب و آبمیوه تازه بنوشید.

داروها و خوراکی های ممنوعه در سردرد در بارداری

– انواع کاکائو – غذاهای حاوی قندهای مصنوعی مثل نوشابه و آدامس بدون قند – شیرینی ها – پنیر کهنه – ماست – خامه ترش – بادام زمینی – گوشت فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و همبرگر – ماهی دودی – الکل – آبمیوه های صنعتی که مواد نگهدارنده دارند – نوشابه های گازدار – قهوه – بروفن – آسپیرین سردرهای حاملگی معمولا مشکل مهمی نیستند، می آیند و می روند، فقط مادر باید مراقب باشد و تا حد امکان جلوی وقوع آنها را بگیرد. کمی پشتکار لازم است تا روش زندگی سالم و متعادلی داشته باشید. خوب تغذیه کنید، وضعیت بدنی تان را اصلاح کنید (درست بنشینید، بایستید و راه بروید) و مثبت اندیشی و شادی را در خودتان تقویت نمایید. این سردردها قابل پیشگیری هستند، اما یک زن باردار باید همیشه پیش از هر اقدامی با پزشک خود مشورت کند.

استفاده از کمپرس سرد یا گرم برای درمان سردرد در بارداری

استفاده از کمپرس در قسمتهای شقیقه و دو طرف سر و پیشانی و همچنین چشم ها میتونه به کاهش سردرد های بارداری کمک کنه. اگه به سردرد های میگرنی دچار میشید بهتره از کمپرس سرد استفاده کنید.

تغذیه منظم و خوردن مایعات زیاد برای درمان سردرد در بارداری

همونطور که در بالا هم اشاره کردیم علت خیلی از سردرد های دوران بارداری میتونه گرسنگی و کم شدن آب بدن باشه. توصیه میشه که تغذیه تون در بارداری کم و مداوم باشه. یعنی دفعات غذا خوردنتون رو بیشتر کنید و مقدارش رو کم تر کنید تا هیجوقت گرسنه نمونید و در عین حال اضافه وزن بیش از حد هم نگیرید. همچنین باید مراقب باشید که آب بدنتون کم نشه. به همین دلیل خوردن آب و مایعات فراوان هم توصیه میشه.

فعالیت بدنی برای درمان سردرد در بارداری

کم تحرکی باعث کسالت میشه. همچنین آزمابشاتی ثابت کرده کم تحرکی میتونه سردردهای میگرنی رو تشدید کنه. فعالیت بدنی مناسب و ورزش های مناسب دوران بارداری میتونه به نشاط و سر زندگی و کاهش سردرد های این دوران هم بسیار کمک کنه.

آرامش برای درمان سردرد در بارداری

یکی از بهترین راه ها برای رها شدن از سردرد چرت زدن هست. در این دوران خیلی مهمه که شما همیشه آٰرامش داشته باشید و خودتون رو خسته نکنید. بنابراین بهتره هر زمان از روز که احساس خستگی کردید برای زمان کوتاهی هم که شده چشمهاتون رو ببندید و چرت بزنید. همچنین اگر دچار میگرن هستید توصیه میشه در یک اتاق تاریک و آٰران استراحت کنید. کاهش استرس و آرامش میتونه برای شما بسیار کمک کننده باشه.

ماساژ برای کاهش سردرد در بارداری

ماساژ شانه و اطراف کردن و عضلات پشت میتونه برای سردرد های شما درمانگر باشه. همچنین استحمام و گرفتن یه دوش آب گرم (نه خیلی داغ) هم میتونه در رفع خستگی و آرامش و کاهش سردرد هاتون موثر باشه.

بیشتر بخوانید : سرماخوردگی در بارداری ♥ کندر در دوران بارداری ♥ گل محمدی در بارداری ♥ برگ سنا در بارداریکم کاری تیروئید قبل از بارداری