عوارض خوردن قرص ضد تهوع در دوران بارداری
قرص ضد تهوع
قرص ضد تهوع ,قرص ضد تهوع بارداری,قرص ضد تهوع در دوران بارداری,قرص ضد تهوع به انگلیسی,قرص ضد تهوع ماشین,قرص ضد تهوع بعد از مشروب,قرص ضد تهوع دمیترون,قرص ضد تهوع متوکلوپرامید,قرص ضد تهوع برای کودکان,قرص ضد تهوع در بارداری
توضیحاتی در مورد قرص ضد تهوع
توجه داشته باشید که داروهای ضدتهوع که برای درمان علامتی حالت تهوع و استفراغ به کار میروند به دو دسته کلی داروهای مرکزی (مؤثر بر مغز و سیستم عصبی) و محیطی (مؤثر بر سیستم گوارش) تقسیم میشوند. مهمترین این داروها متوکلوپرامید، دیمن هیدرینات، اندانسترون، فنوتیازینها و … میباشند. برای درمان تهوع در زنان باردار از ویتامین B6 استفاده میشود. ترکیبات عمده داروهای ضد تهوع از گیاه شاهدانه استخراج میگردد. حالت تهوع در 3 ماههی اول بارداری امر رایجی است. توجه داشته باشید که خودسرانه و بدون نظر پزشک معالجتان هیچ یک از گیاهان اشاره شده در این مقاله را مصرف نکنید. زمانی که پزشک به شما مصرف این داروهای گیاهی را تجویز میکند نیز توجه کنید که در مصرف آنها دچار افراط نشوید و مطابق میزان تجویز شده عمل کنید.اگر تهوع و یا استفراغ مداوم باشد و یا با علائم شدیدی مانند درد شکم، تب، زردی پوست (یرقان)، یا خونریزی همراه باشد حتما باید به پزشک مراجعه کنید. افراد مبتلا به استفراغ شدید که به سایر بیماری ها مبتلا می باشند، سن زیادی دارند، در سن خردسالی به سر می برند و یا باردار و شیرده هستند در زمانی که حالت تهوع دارند باید سریعا به پزشک مراجعه کنند. حالت تهوع حرکتی نیز یکی دیگر از علل ابتلا به حالت تهوع است. این بیماری زمانی که فرد با وسایل نقلیه از جمله اتومبیل، هواپیما و کشتی سفر می کند رخ می دهد. افرادی که می دانند در طی سفر به این حالت مبتلا می شوند، بهترین حالت برایشان استفاده از داروهای ضد تهوع قبل از سفر است. مشکلات داخلی گوش نیز می توانند احساس تهوع ایجاد کند. عفونت های ویروسی نیز یکی دیگر از علل تهوع و استفراغ است. این حالت اغلب با اسهال همراه می شود و شیوع آن همه گیر است. مسمومیت غذایی با باکتری یا ویروس می تواند علائم مشابه ایجاد کند. در هر دو عامل (ویروس یا باکتری)، بیماری به طور کلی دو روز ادامه داشته و سپس خود به خود از بین می رود. اما تهوع همراه با اسهال برای افراد مسن و کودکان با کم شدن آب بدن، خطر کم آبی را به همراه دارد.
انواع قرص ضد تهوع
آنتاگونیستهای گیرنده 5-HT3 مانند اندانسترون. آنتاگونیستهای دوپامین مانند متوکلوپرامید. آنتی هیستامینها مانند دیمن هیدرینات بنزودیازپینها مانند میدازولام. آنتی کولینرژیکها مانند هیوسین. کورتیکواستروئیدها مانند دگزامتازون. ترکیبات شاهدانه. ترکیبات (زنجبیل)
قرص ضد تهوع متوکلوپرامید
قرص متوکلوپرامید یکی از دارو های ضد تهوع است که به دسته های قرص های ۱۰ میلی گرمی – قطره ۶۰۰ میلی گرمی و آمپول۱۰ میلی گرمی تقسیم می شود. موارد مصرف متوکلوپرامید در درمان تهوع و استفراغ ، در جلوگیری از برگشت محتویات معده به مری و در درمان سکسکه مقاوم میباشد. مقدار مصرف متوکلوپرامید ۱۰ میلی گرم قبل از غذا،حداکثر ۴ بار در روز است. همچنین عوارض جانبی متوکلوپرامید از داروهای ضد تهوع ، افزایش ضربان قلب، خواب آلودگی شدید، اسهال، سرگیجه، بثورات جلدی، تغییرات فشارخون و اختلال در سیستم عصبی حرکتی گزارش شده است. متوکلوپرامید در مبتلایان به صرع نباید استفاده شود.زمان شروع اثر از راه خوراکی متوکلوپرامید ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بعد ازمصرف آن میباشد.
قرص ضد تهوع سیساپراید
قرص سیساپراید یکی از داروهای ضد تهوع ( قرص ضد تهوع ) است که به دسته قرص های ۵ میلی گرمی و ۱۰ میلی گرمی و سوسپانسیون ۱ میلی گرمی تقسیم می شود. موارد مصرف سیساپراید در درمان ضایعات ناشی از برگشت محتویات معده به مری می باشد. مقدار مصرف سیساپراید ۱۰ میلی گرم ۳ یا ۴ بار در روز است. به گزارش اسان طب از عوارض جانبی سیساپراید میتوان به اسهال، درد شکم، اختلالات ریتم قلبی، تشنج و تکرر ادرار اشاره کرد. مصرف سیساپراید در بیماران قلبی باید با احتیاط صورت پذیرد. بهتر است سیساپراید ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قیل از غذا مصرف شود.
- ۹۷/۱۰/۰۱